- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda zna šta je potrebno Novaku da osvoji Pariz

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Novak Đoković priprema se da započne sezonu na šljaci u Monte Karlu, a Mats Vilander, nekadašnji Grend slem šampion, veruje da srpski as može i do trofeja na Rolan Garosu. Za pehar mu je prema rečima Šveđanina potrebno da nastupi na bar tri turnira pred parisku šljaku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković biće u prilici da nastupa na Rolan Garosu i ukoliko se ne vakciniše, prema poslednjim informacijama koje je iznela Ameli Morezmo, direktorka Grend slema u Parizu.
Do pariske šljake Đoković će sigurno igrati u Monte Karlu i Beogradu, ali ostali turniri su neizvesni.
Mats Vilander, nekada dežurni kritičar srpskog tenisera, ipak veruje da Novak može do trofeja na Rolan Garosu iako je veliki deo sezone propustio jer kao nevakcinisan nije mogao da nastupa u određenim zemljama.
„Novak je odmorio glavu i telo i biće neverovatno motivisan. Sada je imao vremena da napravi savršen plan kako bi dočekao Rolan Garos i Vimbldon što je moguće spremniji“, istakao je Vilander.
Najboljem teniseru sveta trenutno su najpotrebniji mečevi, a Šveđanin veruje da ukoliko Novak bude igrao na tri turnira do Grend slema u Parizu može da osvoji trofej.
„Naravno da bi on želeo da može da igra više mečeva, ali ako odigra još tri turnira, imaće ukupno petnaestak mečeva i u tom slučaju mislim da će biti favorit u Parizu. Mislim da mu je potrebno da stekne malo samopouzdanja pred Otvoreno prvenstvo Francuske“, smatra Vilander.
Glavni konkurent na šljaci Novaku je već godinama Rafael Nadal koji je 13 puta bio šampion Rolan Garosa.
Ipak, Đoković je prethodne sezone dokazao u polufinala tog turnira da ni Nadal na šljaci nije nepremostiva prepreka kada igra svoj najbolji tenis.
Ove godine, ukoliko Španac bude učestvovao na Rolan Garosu biće još lakše jer će za taj turnir početi da se sprema tek dve nedelje na početak.
Nadal ima prelom rebra zbog čega će morati da bude odsutan sa terena skoro dva meseca, a neminovno je da će povreda uticati na njegovu formu, koja je od starta godine impresivna.
Nadal odsustvuje zbog povrede i neće biti idealno spreman za Rolan Garos. Hoće li moći da trenira punom snagom? To je glavno pitanje, biće veoma napeto“, smatra i Vilander.
Nakon turnira u Monte Karlu i Beogradu, slede i dva Mastersa u Madridu i Rimu, a učešće na ta dva takmičenja značajno bi pomoglo Novaku da izbrusi formu.
Marijana Veljović, Novak Đoković i Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SPORT
Novaka su poslali kući ali – jedan Srbin se osvetio i zablistao
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SPORT
Kirjos će ipak morati da plati za svoje postupke u Americi
Miomir Kecmanović proslavlja pobedu nad Mateom Beretinijem u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Miša šokirao Feliksa usred Majamija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala