- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka su poslali kući ali – jedan Srbin se osvetio i zablistao

© Sputnik / Luka NikolićMarijana Veljović, Novak Đoković i Miomir Kecmanović
Marijana Veljović, Novak Đoković i Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Da je Novaku Đokoviću bilo dozvoljeno da igra na Australijan openu njegov prvi protivnik bio bi Miomir Kecmanović. Ipak, prvi reket sveta je bio deportovan, a to je ispostavilo se bila srećna okolnost za drugog srpskog tenisera koji od Australijan opena ređa sjajne partije i igra jednu od boljih sezona u karijeri.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako je tema o učešću Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje jedna bolna stranica istorije za srpski sport, deportacija prvog reketa sveta donela je sreću Miomiru Kecmanoviću.
Da je Kecmanović u prvom kolu igrao protiv Novaka njegove šanse za nastavak turnira bile bi gotovo nemoguće, međutim Miša je iskoristio Đokovićev odlazak i pokazao šta zna došavši do četvrtog kola Australijan opena.
Kecmanović je iako je on bio prvi koji izlazi na megdan Novaku bio ogorčen zbog tretmana koji je najbolji teniser sveta doživeo u Australiji zbog čega je poručio da će se osvetiti, i to je uradio i radi i dalje na najlepši način uz pomoć reketa i loptice, sportski, na terenu.
„Naša mala srpska ekipa ovde u Melburnu ogorčena je i razočarana i mislim da se sada treba dodatno potruditi, i svojim igrama na neki način osvetiti našeg najboljeg predstavnika koji je onemogućen da bude ovde“, izjavio je Kecmanović pred početak Australijan opena.
Nakon što je poražen od Gaela Monfisa u četvrtom kolu, srpski teniser nije klonuo duhom već je dodatno pojačao formu što se kasnije videlo u Rio de Žaneiru.
Na tom turniru 500 serije Kecmanović je stigao do četvrtfinala, da bi nakon toga priredio još veće iznenađenje.
Stigao je Miša u Indijan Vels i redom pobedio četiri tenisera od kojih su čak tri (Marin Čilić, Botik van de Zadšulp, Mateo Beretini) bolje rangirani od njega.
Najveću pobedu ostvario je u osmini finala kada je savladao Matea Beretinija, šestog tenisera sveta, a kasnije je u četvrtfinalu izgubio od Tejlora Frica.
Posle jednog Mastersa, Kecmanović je svoju blistavu sezonu nastavio na drugom turniru hiljadu serije, u Majamiju.
U prvom kolu srpski teniser savladao je Džeka Soka pred domaćom publikom, da bi onda usledila još jedna velika pobeda.
Feliks Ože - Alijasim, deveti teniser planete, u izuzetnoj je formi, ali očigledno ne i kada je sa druge strane mreže Miomir Kecmanović.
Trijumfom nad Ože-Alijasimom, srpski teniser je u istom mesecu obezbedio dve pobede nad Top 10 igračima.
Naredni protivnik u treće kolu Mastersa u Majamiju Miomiru će biti Sebastijan Korda, a do sada nisu odigrali nijedan međusobni duel.
Iako je bilo nezamislivo da će Novakova deportacija doneti nešto dobrom srpskom tenisu, deluje kao da je Kecmanoviću dala krila.
Miomir je trenutno 48. reket sveta, a prethodne sezone bio je i na 38. mestu iako je bio u lošijoj formi nego sada. Od starta sezone srpski teniser ima 15 pobeda i šest poraza.
S obzirom na to da je Kecmanović ušao sjajno u aktuelnu sezonu, treba verovati da bi ova godina mogla da mu donese novi najbolji plasman u karijeri, koja nema sumnje da će biti bogata jer Miša ima samo 22 godine.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SPORT
Kirjos će ipak morati da plati za svoje postupke u Americi
Miomir Kecmanović proslavlja pobedu nad Mateom Beretinijem u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Miša šokirao Feliksa usred Majamija!
Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Medvedev se prošetao pored Marija, Amerikanac iznenadio Hačanova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala