- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konfuzija u Americi zbog Jokića i Embida: „Pravilo vodi ka katastrofi“

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Čelnici NBA odlučili su da promene pravilo za glasanje za prvu NBA petorku na kraju ligaškog dela sezone, prevashodno zbog centara Nikole Jokića i Džoela Embida koji su glavni kandidati za MVP-a. Ova promena dovešće do konfuzije smatra ugledni novinar Bil Simons.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na kraju svake sezone biraju se tri najbolje petorke i ma koliko to zvučalo manje važno, u NBA je veliki prestiž biti u jednoj od tri „All NBA“ tima, a i donosi razne pogodnosti, pošto je, recimo, uslov da potpišete „supermaks“ ugovor mesto u prvom, drugom ili trećem Ol NBA timu.
Za NBA petorku se glasa kao i na Ol-staru, što znači da timove čine: Dva beka, dva krila i jedan centar.
Međutim, kako su Jokić i Embid obojica centri, jedan od dvojice moraće u drugu petorku, što nije fer je su ove sezone najbolji košarkaši u NBA.
Zbog toga je došlo do promene pravila, te će za Jokića i Embida moći da se glasa i kao za krilne košarkaše, što nas dovodi do toga da obojica mogu da budu u prvoj NBA postavi.
Tu se stvara velika konfuzija jer se košarkaši ne postavljaju u prvu petorku na osnovu ukupnog broj glasova, već se biraju na poziciju na kojoj su dobili najviše glasova.

Primer:

Ukoliko Jokić dobije više glasova od Embida za poziciju centra, Nikola će biti u prvoj petorci kao centar, a Embid, iako je, na primer, dobio više ukupnih glasova od Lebrona Džejmsa, neće moći da bude ispred njega jer je Džejms dobio više glasova za poziciju krila.
Jedini način da Embid i Jokić budu u prvoj postavi je taj da se glasači dogovore i da za jednog glasaju za poziciju centra, a za drugog kao krilnog centra i time će obojica biti u prvom timu, s tim što neće biti na istim pozicijama.
To je primetio i Bil Simons izjavivši da ima još vremena da se dođe do promene. On ističe da NBA mora da promeni pravilo „dva beka, dva krila i centar“ u:
Bek;
Bek/krilo;
Krilo/bek;
Krilo/centar;
Centar.
Na taj način bi Embid mogao da bude izglasan kao centar, Jokić kao nešto između krilnog centra i centra, Džejms takođe...
I drugi novinari su se javili sa predlozima, pa je tako Kevin O'Konor sa Ringera rekao ono za šta se mnogi godinama zalažu, a to je da za najbolje petorke ne postoje pozicije, već da se isključivo glasa za najbolje u tekućoj godini.
Ako je pet centara bilo najbolje u godini iza nas – neka onda prvu petorku čine tih pet košarkaša (centara).
Ovako su samo ljudi koji imaju glas zbunjeni i postoji velika verovatnoća da prva petorka ponovo bude bez jednog od dvojice glavnih kandidata – Jokića i Embida.
Srpski dvoboj u Americi pripao Jokiću – odlična partija Pokuševskog /video/
Jokić zabrinuo Srbiju, pa se sastao sa Pešićem: „Bili smo dobri domaćini“
Šampion Evrope juri plej-of bez Srbina: Micić srušio Real, pa doživeo povredu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala