- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin kod Murinja – ugovor do 2027. godine i šansa za prvog čuvara „vučice“

© AP Photo / Dave ThompsonMile Svilar – talentovani srpski golman
Mile Svilar – talentovani srpski golman - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Mile Sviler, talentovani srpski golman, prošao je medicinske preglede u Rimu, nakon čega je potpisao ugovor sa Romom do 2027. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Žoze Murinjo, trener „vučice“, mesecima unazad želi talentovanog Srbina u svojim redovima i uspeo je u nameri da ga nagovori da potpiše višegodišnji ugovor sa Romom, preneo je ugledni italijanski novinar Fabricio Romano.
Svilar ima samo 22 godine i u prošlosti je bio najmlađi golman debitant u Ligi šampiona.
Ipak, stvari se u Benfici nisu najbolje razvijale, od tog trenutka, kada je čuvao mrežu protiv Mančester junajteda sa samo 18 godina, nije mnogo branio i odlučio je da ne produži ugovor sa klubom iz Portugalije.
Ovakvu situaciju iskoristio je „posebni“ – Žoze Murinjo – na čiji je lični zahtev talentovani golman potpisao za Romu.
Svilar će dobiti šansu da brani na elitnom nivou, pošto je prvi golman Rui Patrisio već u poznim igračkim godinama, a i ugovor mu ističe 2024. godine.
Naredne godine neće biti prvi golman, ali već one tamo, kada Patrisio bude u poslednjoj godini ugovora, mogao bi da se dobrim partijama i zalaganjem na treningu nametne kao prvi čuvar „vučice“.
Svilar je rođen u Belgiji, tamo je odrastao i dete je Anderlehta, ali je odlučio da brani boje Srbije i 2021. debitovao je na golu na utakmici protiv Katara.
Mile je sin čuvenog srpskog golmana Ratka Svilara koji je legenda Vojvodine, a branio je u devet navrata i za reprezentaciju Jugoslavije.
Piksi gleda u inostranstvo – talentovani „gastarbajeteri“ kandidati za dres Srbije
Četiri važna momenta iz „nevažne“ utakmice
Srbina vrebali razni Englezi – ali saga je gotova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala