Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Izvinite, nismo znali da je nevidljiv“: Sputnjikov film o obaranju američkog aviona F-117

© AP Photo / Vladimir Dimitrijevic TANJUGDelovi aviona F-117 oborenog u ataru sela Buđanovci 1999. godine za vreme NATO agresije
Delovi aviona F-117 oborenog u ataru sela Buđanovci 1999. godine za vreme NATO agresije - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
„Nevidljivi“ i „neoborivi“ američki lovac-bombarder F-117A oboren je na današnji dan pre 23 godine u ataru sela Buđanovci dok je učestvovao u NATO agresiji na SR Jugoslaviju. Srpska vojska srušila je mit o moćnom američkom avionu, a narod je to na svoj način ispratio porukom „Izvinite, nismo znali da je bio nevidljiv“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Letelicu F-117A, koja je bombardovala Beograd, oborio je 3. divizion 250. brigade protivvazdušne odbrane, kojim je komandovao pukovnik Zoltan Dani. Oni su u 20.42, gađali avion sa dve rakete tipa „neva“ i uspeli da ga pogode, a letelica je pala u atar sela Buđanovaca.
Pilota oborenog aviona Dejla Zelka evakuisale su američke snage.
Sputnjik vam predstavlja film o obaranju aviona F-117A tokom NATO agresije.
Pogledajte još:
EKSKLUZIVNI VIDEO-SERIJAL: 20 godina od NATO agresije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala