- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Gori od pet najgorih predsednika zajedno“: Tramp optužio Bajdena da je ubio „američki san“

© REUTERS / OCTAVIO JONESDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp optužio je aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena da je uništio „američki san“ za samo godinu dana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Govoreći na skupu svojih pristalica „Spasimo Ameriku“ u subotu u Komersu, Džordžija, 45. američki predsednik je kritikovao Bajdenovu administraciju zbog ukrajinske krize, visoke inflacije i skoka cena benzina.
„Uzmite pet najgorih predsednika u američkoj istoriji, oni zajedno nisu napravili štetu koju je Džo Bajden napravio za samo 15 meseci. Za nešto više od godinu dana uspeo je da bukvalno ubije američki san. Ali ne gubite nadu jer će se Amerika sa pravim rukovodstvom vratiti veća, jača i moćnija nego ikada ranije“, rekao je Tramp.
Dodao je da je aktuelni predsednik „srljao iz katastrofe u katastrofu“ optužujući Bajdena da je „osramotio” naciju „svojom ponižavajućom predajom u Avganistanu” i naglo rastućom inflacijom, koja je „najveća u poslednjih 40 godina”, kao i zbog migrantske politike, rastućih cena gasa i specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.
„Cene gasa su najviše u istoriji. Razmislite o tome. A imali smo ih ispod dva dolara po galonu. Razmislite o tome, a sada idu do 5, 6, 7, 8, 9, 10 dolara. Dokle to ide? Naše granice su potpuno srušene. Krvoločni zločinci uništavaju naše gradove kojima upravljaju demokrate. Bilo je više smrtnih slučajeva od kovida 2021. nego 2020. godine uz sav posao koji smo uradili. Ko bi u to poverovao? Da bude još gore, Džo Bajden nije uspeo da spreči sramnu invaziju Rusije na Ukrajinu“, naveo je bivši predsednik SAD.
Tramp je rekao da se „ukrajinska kriza nikada ne bi dogodila“ da je on predsednik SAD. Prema njegovim rečima, Amerika trenutno ima „predsednika koji nema pojma šta dođavola radi, niti ima pojma gde se nalazi“ dok „lažne vesti pokušavaju da nas ubede da se ponaša briljantno“.
Prethodno je 45. američki predsednik optužio Bajdena da nije uspeo da se pozabavi specijalnom vojnom operacijom Rusije u Ukrajini zbog zabrinutosti Vašingtona za nuklearni potencijal Moskve.
On je na mitingu svojih pristalica na Floridi prošle nedelje rekao da se Bajden plaši napada na „nuklearnu silu“ i ponovio da se za njegovog mandata ukrajinska kriza ne bi desila, navodeći da je specijalna operacija Moskve usledila nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin navodno uvideo „slabost Vašingtona“.
„Moja ličnost nas je držala podalje od rata. Bio sam jedini predsednik u poslednje četiri decenije koji Ameriku nije uvukao ni u kakav rat, osim što sam totalno pobedio DAEŠ (tzv. Islamsku državu)“, rekao je bivši američki predsednik.
Ranije ovog meseca, Tramp je kritikovao Bajdenovu „slabost“ u vezi sa Rusijom i njegovu navodnu nesposobnost da se uhvati u koštac sa krizom u Ukrajini. Tramp je tvrdio da Bajden „puzi svetom na kolenima“ ne bi li pronašao alternativne izvore snabdevanja naftom nakon što su SAD zabranile uvoz energenata iz Rusije.
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SVET
Tramp: Putin je pametan lider, a naši su tako glupi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala