- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova upozorila Ameriku: Na svaki neprijateljski korak uslediće bolna reakcija

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Svaki neprijateljski korak Vašingtona obavezno će biti propraćen reakcijom koja će biti bolna po Sjedinjene Američke Države, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Krajnje je vreme da Amerikanci nauče da će nakon svakog neprijateljskog koraka obavezno uslediti reakcija, u svakom slučaju bolna po njih“, poručuje Zaharova.
Ona je istakla da u poslednje vreme američki predstavnici na različitim nivoima pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za stanje rusko-američkih odnosa koje je blizu potpunog prekida.
„Oni po navici prebacuju krivicu na Rusiju koju optužuju za eskalaciju na osnovu toga što ne propuštamo udarce i uvek odgovaramo na neprijateljske napade recipročno ili asimetrično“, konstatovala je zvanična predstavnica Ministarstva.
Po njenim rečima, očigledno u Vašingtonu smatraju normalnim da proteruju ruske diplomate iz izmišljenih razloga, da oduzimaju tuđu imovinu, da zatvaraju ruska diplomatska predstavništva, „a onda se licemerno čude zašto 'drski Rusi' odgovaraju istom merom, nanoseći štetu američkim diplomatskim misijama u Rusiji“.
Podsetimo, zapadne zemlje uvele su brojne sankcije Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Pojedine strane kompanije su saopštile da napuštaju rusko tržište i da zatvaraju proizvodnju u zemlji. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne kompanije, koje su odustale od poslovanja sa Rusijom, to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj stvara Zapad.
Zaporoška atomska centrala pod kontrolom ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Rusofobna histerija na sopstvenu štetu: Koliko bi SAD koštala zabrana uvoza uranijuma iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala