- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suspendovani velemajstor ne žali zbog podrške Putinu: „Nisam izdao svoj narod!“

© Sputnik / Nensi Sisel / Uđi u bazu fotografijaRuski šahista Sergej Karjakin
Ruski šahista Sergej Karjakin - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Sergej Karjakin, ruski velemajstor, rekao je da ne žali što je pružio podršku ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini zbog čega je suspendovan od strane Svetske šahovske federacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ne plašim se ničega“, rekao je Karjakin novinarima, odgovarajući na pitanje o sankcijama sportistima koji učestvuju u političkim događajima.
„Nemojte misliti da nisam predvideo takav razvoj događaja. Još 2014. godine, kada sam podržao priznanje Krima, zapadni organizatori me nisu pozivali ni na jedno takmičenje (zbog spoljnog pritiska). A onda su mi sami to priznali. Izneo sam svoj stav. I osećam se veoma dobro što sam to rekao, nisam izdao narod. I ako bih se vratio na tu situaciju iz početka, uradio bih isto“, rekao je ruski velemajstor.
Karjakin je nedavno na Tviteru napisao kako podržava akcije ruskog predsednika Vladimira Putina da sprovede specijalnu operaciju u Ukrajini.
Zbog toga je FIDE reagovao sankcijom koja će Rusa lišiti mogućnosti da učestvuje na „turniru kandidata“ koji bi trebalo da bude održan od 16. juna do 7. jula 2022. godine.
Kremlj reagovao zbog suspenzije velemajstora Karjakina
„Nemam reči za ovakvu glupost!“ – suspendovan velemajstor sa Krima, legenda oštro reagovala
Hajka na Ruskinju – oduzeta joj medalja posle jedne decenije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala