- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rusijo, spasi planetu!“: Na Kipru održan skup podrške Rusiji /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuska zastava
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
U Larnaki na Kipru održana je masovna akcija podrške Rusiji, koju su organizovali Koordinacioni savet Rusa sa Kipra i lokalni aktivisti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na mitingu koji je održan pod sloganima „Rusijo, spasi planetu!“, „Rusijo, spasi nas od fašizma!“, „Ne NATO-u u Ukrajini i Kipru!“, „Rusija govori istinu!“, učestvovalo više od 300 ljudi. Skup je održan bez narušavanja javnog reda i mira.
Akciji je prethodila vožnja podrške Rusiji. Kolona od oko 50 vozila sa zastavama Rusije, Georgijevskim lentama i drugim obeležjima prošla je ulicama Larnake. Iz vozila se čula himna Sovjetskog Saveza i „Kaćuša“. Prolaznici su pozdravljali učesnike akcije, izražavajući podršku.
Organizatorka vožnje podrške Ljudmila Čujkova zahvalila je učesnicima i ukazala na nepokolebljivu podršku i solidarnost sa Rusijom.
Planirano je da se slična akcija održi i u Limasolu 2. aprila.
Ovo je već drugi skup podrške Rusiji koji se održava na Kipru. Organizatori smatraju da su ruski i ukrajinski narodi žrtve plana koji je odnegovao nacizam i fašizam u bratskoj zemlji.
„Rusija je sada jedan na jedan sa tim 'međunarodnim zlom' koje nijednom nije odgovaralo za ratove u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Avganistanu, Jemenu, Vijetnamu i Koreji“, navodi se u saopštenju organizatora.

Podrška i iz Izraela

U glavnom gradu Izraela, Tel Avivu, takođe je održana akcija u znak podrške specijalnoj vojnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini, objavio je „Haarec“.
Kako navodi list, nekoliko desetina građana okupilo se na trgu ispred pozorišta „Habima“ u centru grada noseći zastave Rusije, Izraela, DNR i uz parole: „Fašizam neće proći“.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Skup podške Rusiji u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
„Srbin i Rus, braća zauvek!“: Skup podrške Rusiji u Beogradu /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala