- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Preminuo bubnjar grupe „Fu Fajters“

© AFP 2023 / RICH FURYTejlor Hokins
Tejlor Hokins - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Bubnjar američkog benda „Fu Fajters" (Foo Fighters), Tejlor Hokins, preminuo je u 51. godini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vest o smrti Hokinsa objavljena je na Tviter nalogu „Fu Fajtersa“.
„Njegov muzički duh i zarazni smeh zauvek će biti sa nama“, navodi se, između ostalog, u objavi grupe.
Kako navodi magazin „Rolingston“, bend je trenutno na turneji u Južnoj Americi, a u petak je trebalo da nastupe na jednom muzičkom festivalu u Bogoti. Uzrok smrti nije saopšten.
Hokins je rođen 17. februara 1972. godine u Fort Vortu u Teksasu, a kao dečak preselio se sa porodicom u Južnu Kaliforniju.
Fu Fajterse“ osnovao je bivši bubnjar „Nirvane“, Dejv Grol, u Sijetlu 1994. godine, nakon smrti Kurta Kobejna. Hokins se bendu pridružio tri godine kasnije kada je „Fajterse“ napustio prvi bubnjar Vilijam Goldsmit.
Pre toga svirao je bubnjeve na turneji Alanis Moriset, a imao je priliku da nastupa i sa nekim od najvećih imena rok muzike, uključujući grupu „Kvin“, Pola Makartnija, Džimija Pejdža i Džon Pol Džonsa.
Ubrzo nakon što je objavljena vest o smrti Hokinsa, na društvenim mrežama oglasili su se mnogi muzičari, među kojima i Tom Morelo, frontmen grupe „Rage Against the Machine“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala