Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije

© Sputnik / Dejan SimićManastir Gračanica
Manastir Gračanica - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo i Metohiju predstavila je turističku ponudu gradova i opština sa KiM na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas sam posetio štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na Sajmu turizma i tom prilikom upoznao i čestitog domaćina Ljubišu Milosavljevića iz Leposavića koji se punih 30 godina bavi proizvodnjom meda, a njegov sin nastavlja porodičnu tradiciju i bavi se izradom domaćeg piva“, napisao je na Fejsbuku direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Zahvalan sam Ljubiši i na posebnom poklonu koji mi je pripremio – teglici meda s origanom jer, kako kaže – „to je za zdravlje“, istakao je on.
„Kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju kroz projekte podrške privredi i poljoprivredi pomogli smo brojna gazdinstva i male i srednje privrednike i poljoprivrednike, a posebno je značajna podrška razvoju porodičnih manufaktura i biznis ideja. Tako snažimo naše Kosovo i Metohiju i osiguravamo naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji“, istakao je Petković.
On je naveo da su na sajmu predstavljeni turistički potencijali Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana, Gračanice, Štrpca, kao i našeg Kosovskog Pomoravlja, kao i naše manastire, narodne igre, ali i mogućnosti aktivnog odmora kroz Via Ferratu „Berim“, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala