- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zastarela mina pronađena u Bosforu, saobraćaj se odvija normalno /video/

© AP PhotoIstanbul
Istanbul - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da je predmet pronađen u moreuzu Bosfor zastarela mina. U ovom trenutku nema nikakvih problema za plovidbu i moreuz je otvoren za saobraćaj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Turska je razgovarala sa Moskvom i Kijevom u vezi sa minom, koordinacija se nastavlja, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.
Turske vlasti ranije danas su upozorile brodove na „predmet sličan mini“ , koji je uočen kako pluta severno od Istanbula u blizini Crnog mora, nekoliko dana nakon što je Rusija upozorila na plutajuće mine iz ukrajinskih luka.
„Specijalni tim je obezbedio objekat i počeo sa njegovim deaktiviranjem“, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane na Tviteru.
Ribari su prvi uočili objekat u blizini pristaništa u Bosforskom moreuzu i prijavili ga Obalskoj straži, rečeno je Rojtersu u turskoj Direkciji za obalsku bezbednost.
Portparol direkcije potvrdio je izveštaje turskih medija da su vlasti izdale radio obaveštenje brodovima da je predmet navodno „u obliku lopte sa izbočinama nalik šiljcima“ i da je u pitanju „verovatno mina“, preneo je Tanjug.
Moreuz je danas otvoren za plovidbu, saopštile su turske vlasti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala