- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi Bajednov gaf: Jedan američki dolar vredi 200 rubalja; Marijupolj nazvao Metropolj

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaRuske rublje i američki dolari
Ruske rublje i američki dolari - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden održao je u Varšavi konferenciju za novinare kojom je završio evropsku turneju a ni ovaj događaj nije protekao bez gafova. Naime, Bajden je u želi da ilustruje snagu dejstva zapadnih sankcija protiv Rusije napravio lapsus, rekavši da jedan dolar vredi 200 ruskih rubalja.
„Kao rezultat naših sankcija bez presedana rublja je momentalno doživela krah U ruskoj privredi, i to je istina, jedan dolar vredi 200 ruskih rubalja “, rekao je on.
Podsetimo, poslednjih pet radnih dana rublja je jačala prema dolaru i na kraju nedelje kurs je bio takav da se za jedan dolar dobijalo 96 rubalja.

Probleme zadaje i ime Marijupolja

Predsednik Bajden napravio je lapsus i kada je izgovarao ime grada Marijupolja, oko kojeg se vode teške borbe između ruskih snaga i ukrajinskih nacista.
"Barem nekakva pomoć stiže u centralne ukrajinske gradove, ali ne u Metropolj... Izvinite... Ne u Marijupolj", naveo je on.
Podsetimo, ruska vojska je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine a Zapad je zbog toga Rusiji uveo najteže sankcije do sada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala