- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac prozvao Novaka, ali i ukazao na veliki problem /video/

© AP Photo / Rob GriffithEndi Rodik i Novak Đoković
Endi Rodik i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Endi Rodik, nekadašnji prvi reket sveta, inspirisan sve češćim izlivima besa kod tenisera snimio je video u kojem objašnjava kako polomiti reket bez da neko ostane povređen. Kao jedan od primera za kontroverzu na terenu naveo je i Novaka Đokoviću, odnosno situaciju sa US opena kada je sprski as lopticom pogodio linijskog sudiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Endi Rodik jedan je od bivših tenisera koji su imali problema sa izlivima besa tokom karijere.
Ipak, mnogo puta prošao je nekažnjeno baš kao i Dženson Bruksbi kada je protiv Federika Korije pogodio skupljača loptica.
Rodik nije dobijao puno kazni jer za lomljenje reketa ima specijalni recept, koji je odlučio da podeli sa kolegama jer je agresivno ponašanje na terenu postalo učestalo.
Kao jedan od primera u svom videu za izlive besa Amerikanac je naveo i Novaka Đokovića koji je diskvalifikovan kada je na US openu pogodio linijskog sudiju lopticom.
„Zdravo svima, Endi Rodik ovde. Bilo je mnogo kontroverzi kada je Aleksandar Zverev polomio reket udarcima u stolicu sudije u Meksiku, zatim kada je Nik Kirjos umalo pogodio dečaka reketom, Novak Đoković je ispalio loptu i nažalost pogodio linijskog sudiju, mladi Dženson Bruksbi koji je bez dileme napravio grešku kada je bacio reket u prostoru gde se nalazi drugo živo biće i to se nikad ne završi dobro. Spasiću tenisere drame i naučiću ih kako da lome reket, a da ne upadnu u problem“, počeo je Rodik.
„Prošao sam kroz velike izlive besa u karijeri, a dobio sam samo jednu kaznu. Kada bacate reket neophodno je da ga bacite licem nadole, ne ide nigde i nećete pogoditi nikoga. Kada udarate lopticu iz besa, udarajte je visoko, ne ovako ( pogađa u drvo), možete pogoditi nekoga u grlo“, objasnio je slikovito Rodik.
Amerikanac je na šaljivi način ukazao na veliki problem koji je u poslednje vreme sve prisutniji.
U istom danu Dženson Bruksbi pogodio reketom momka koji sakuplja loptice, da bi potom Džordan Tomspon na meču protiv Žo - Vilfreda Conge lopticom zamalo pogodio još jednu skupljačicu loptica.
Pre toga svoju epizodu izliva besa imao je i Nik Kirjos koji je posle poraza od Rafaela Nadala u Indijan Velsu žustro bacio reket zbog čega je mogao da se povredi još jedan dečak.
U Akapulku je žrtva mogao da bude sudija kada je Aleksandar Zverev reketom udario stolicu čoveka koji je delio pravdu.
Nažalost, primera je puno zbog čega Polu Meknamiju, bivšem teniseru, uopšte nije bilo do smeha kada je video Rodikov video.
„Trebalo je da bude smešno naravno... Svi smo različiti, ali za mene ovo nije smešno“, napisao je Meknami.
I zaista, postavlja se pitanje: Da li je smešno?
Pogotovo kada se uzme u obzir primer Bruksbija, mladića rođenog 2000. godine koji tek treba da stekne epitet teniske zvezde.
Rafael Nadal tražio je veće kazne za igrače koji prave navedene incidente na terenu, a nakon sve češćih primera, sve je više pristalica ideje španskog tenisera.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Medvedev: Neću da delim svoje tajne
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Lepe vesti za Novaka iz Njujorka, ali nije sve još gotovo
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SPORT
Poljakinja iskoristila šokantno povlačenje i ispisala istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala