- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Cinična Bajdenova poruka: NATO je odbrambeni savez

© Tanjug / AP PHOTO/Petr David JosekDŽO Bajden u Varšavi
DŽO Bajden u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da Rusi nisu neprijatelji Amerike i da cilj NATO nije destabilizacija Rusije jer je Alijansa odbrambeni savez.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uvek sam govorio direktno i pošteno vama, Rusima. Dozvolite mi da kažem ovo, ako možete da me čujete: vi, Rusi, nama niste neprijatelji“, rekao je Bajden na konferenciji za novinare kojom završava evropsku turneju.
Prema njegovim rečima, tvrdnje da NATO destabilizuje Rusiju ne odgovaraju realnosti jer je to „izričito odbrambeni savez“.
„Kremlj nastoji da predstavi širenje NATO kao imperijalistički projekat, usmeren na destabilizaciju Rusije. Ništa od toga nije istina, NATO je isključivo odbrambeni savez“, rekao je on.
Kako je istakao, američke snage nisu u Evropi zbog sukoba sa Rusijom nego radi zaštite NATO.
„Kao što sam jasno stavio do znanja, naše snage u Evropi nisu tu da bi ušle u sukob sa ruskom vojskom. Američke snage su ovde da bi štitile saveznike u NATO“, istakao je Bajden.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala