- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden o Putinu: Taj čovek ne sme ostati na vlasti; Bela kuća: Nije mislio na smenu vlasti u Rusiji

© AP Photo / Win McNameeAmerički predsednik Džo Bajden u Kongresu
Američki predsednik Džo Bajden u Kongresu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden održao je na kraju posete Poljskoj i Evropi govor posvećen situaciji u Ukrajini tokom kojeg je ponovo izneo niz optužbi na račun Rusije a obraćanje je završio rečima da „Ukrajina nikada neće biti pobeda za Rusiju“ i da ruski lider „ne može da ostane na vlasti“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Ukrajina nikada neće biti pobeda za Rusiju jer slobodni ljudi odbijaju da žive u svetu u kojem vlada tama i bezizlaznost. Imaćemo drugačiju budućnost, svetlu budućnost zasnovanu na demokratiji i principima, nadi i svetlosti, pristojnosti i dostojanstvu, slobodi i mogućnostima. Zaboga, taj čovek ne sme ostati na vlasti“, rekao je on.
S tim u vezi odmah potom se oglasila i Bela kuća pojašnjavajući da Bajden nije imao u vidu smenu vlasti u Rusiji.
„Stanovište predsednika se sastojalo u tome da se predsedniku Putinu ne sme dozvoliti da koristi silu u odnosima sa susedima ili regionom. On nije ima u vidu Putinovu vlast u Rusiji ili smenu režima“, naveo je predstavnik Bele kuće.
Američki predsednik je u govoru rekao i da Evropa mora da se oslobodi energetske zavisnosti od Rusije a da je Vašington spreman da pomogne.
„Moja poruka ostatku Evrope je da je nova bitka za slobodu već pokazala kristalno jasno nekoliko stvari. Prvo, Evropa mora da se oslobodi zavisnosti od ruskog goriva, i mi smo, SAD, spremni da pomognemo“, rekao je on i podsetio da je prethodno u Briselu objavljen plan za povećanje isporuka prirodnog tečnog gasa iz Amerike koji će zameniti ruski gas.
Bajden je takođe uveren da će ruska privreda zbog zapadnih sankcija zabeležiti takav pad da više neće biti deo grupe 20 najrazvijenijih.
On je naveo da je ruska privreda pre početka operacije u Ukrajini bila 11. privreda sveta.
Predsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Bajden: Putin je kasapin, Kremlj: Čudne optužbe od nekoga ko je pozivao da se bombarduje Jugoslavija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala