- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Azerbejdžanci napali Nagorno-Karabah, uvedeno ratno stanje

© Foto : Minoboronы Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaOružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu
Oružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Vojska Azerbejdžana napala je teritoriju Nagorno-Karabaha, a predsednik te nepriznate republike Araik Harutjunjan uveo je ratno stanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oružane snage Azerbejdžana ušle su u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta na teritoriji Nagorno-Karabaha i postavile osmatračnicu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pored toga, od 24. do 25. marta, Oružane snage Azerbejdžana su izvršile četiri udara bespilotnim letelicama tip Barjaktar na jedinice Nagorno-Karabaha u blizini naselja Furuh.
Predsednik Republike Nagorno-Karabah Araik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda zbog uvođenja ratnog stanja, navedeno je na Telegram kanalu zvaničnog informativnog centra NKR.
„Predsednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah)“, navodi se u saopštenju.
Prema uredbi, ograničeno je pravo na slobodu okupljanja, a zabranjeni su i štrajkovi.
„Pored toga, obustavlja se rad organizacija koje se bave propagandom ili drugim aktivnostima usmerenim protiv odbrambenih sposobnosti i bezbednosti Republike Arcah“, navedeno je u saopštenju.
Za primenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbednosti Nagorno-Karabaha.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Moskva preduzima mere za deeskalaciju u Nagorno-Karabahu.
Zamenik portparola Stejt Departmenta Džalina Porter izjavila je da su Sjedinjene Države duboko zabrinute zbog kretanja azerskih trupa.
„Pokreti trupa i druge eskalacione mere su neodgovorne i stvaraju nepotrebne provokacije. Jermenija i Azerbejdžan bi morali da koriste kanale direktne komunikacije za momentalnu deeskalaciju“, dodala je ona.
Jermenska vojska u Nagorno Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
RUSIJA
Opet nemiri u Karabahu: U sukobima korišćeni dronovi i artiljerija, poginula tri vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala