Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Za Srbiju važno da što pre postigne dogovor sa „Gaspromom“

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju važno da što pre postigne dogovor sa „Gaspromom“ i da za našu zemlju nije dobro da gas plaća u rubljama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Za našu zemlju nije dobro da plaćamo u rubljama. Dmitrij Peskov je bio fer i odmah nam je odgovorio“, rekao je Vučić za RTS2.
"Oko gasa nismo počeli pregovore, ali ne znam zašto bi nama dali lošiju cenu nego Moldaviji. Neće biti jednostavno, ali verujem da ćemo imati dobre odluke", naveo je predsednik i zahvalio se Šarlu Mišelu.
"Doneli su važnu odliku i uvrstili i zemlje Zapadnog Balkana da zajedno sa zemljama EU možemo da nabavljamo robu po najboljim cenama", naveo je on.
Evropa troši oko 15 milijardi kubnih metara gasa, a Amerika i Katar ne mogu da ponude više, objasnio je on.
„Nema dovoljno gasa. Mora da se razgovara sa Rusima, ali očigledno je da će Evropa ići o pokušaju da postane nezavisna od ruskog gasa. To će biti teško. Važno je da postignemo dogovor sa „Gaspromom“ što pre“, tvrdi Vučić.
Predsednik kaže da je Srbija na evropskom putu, ali ima tradicionalne prijatelje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala