- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Sprečite i ne dozvolite više takve greške“: Reakcija Srba u FBiH zbog skandaloznog udžbenika

CC0 / Pixabay / Zastava BiH
Zastava BiH - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Asocijacija Srba u Federaciji BiH ponovo je pozvala sve tuzlanske funkcionere i predstavnike međunarodnih organizacija u BiH da spreče izdavanje jednog od udžbenika za deveti razred u kome se navodi da su „Srbi agresorski narod“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pismo Asocijacije dostavljeno je predsedniku vlade Tuzlanskog kantona, ministrima, predsednici skupštine TK, poslanicima, posebno, kako su naveli, onima iz reda srpskog naroda, zatim OSCE-u, OHR i Ombudsmanu za ljuska prava.
Istakli su da štampanje ovakvog jednog udžbenika vređa Srbe i ne doprinosi razumevanju, toleranciji, suživotu, već naprotiv pravi dalje podele u društvu i svemu onom što je loše, što, kako kažu, žele da ostave iza sebe, prenosi RTRS.
„Molimo vas na civilizovan način da reagujete i nikad više ne dozvolite takve greške jer Srbi u Tuzli su u manjini i žele da žive u miru sa svim ostalim građanima, a ne da se etiketiraju kao nekakvi zločinci i agresori“, navodi se u pismu i podseća da je Srba u tom kantonu danas tri odsto, a da ih je 1992. godine bilo 33 odsto.
Oni su pozvali predstavnike vlasti i međunarodnih organizacija u BiH da samo pogledaju konkurs na UKC Tuzla, gde, kako kažu, od stotinak primljenih na svim pozicijama nema nijednog Srbina.
„To je agresija, gospodo“, poručuju iz Asocijalice i navode:
„U Tuzli i čitavom Tuzlanskom kantonu nas je malo, ali smo svi složni oko sledećeg - pokrenućemo peticiju, sakupiti potpise svih onih Srba koji se ne slažu sa takvim načinom predstavljanja našeg naroda deci devetog razreda, i na svaki sličan ispad brže i burnije reagovati.“
Tuzlanska kolona, napad na vojnike JNA u Tuzli 1992. godine - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
REGION
Skandal u BiH: Učenike u Tuzli uče da su Srbi agresori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala