- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ruska avijacija izazivala je užasan strah“: Svedočenje zarobljenog pripadnika jedinice „Azov“ /video/

© Ministerstvo oboronы RFRuski lovac Su-30 iznad Crnog mora
Ruski lovac Su-30 iznad Crnog mora - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Ruska avijacija izazivala je užasan strah među borcima ukrajinskog ekstremističkog puka „Azov“ (protiv čijih je boraca u Rusiji pokrenuta krivična istraga), rekao je Aleksej Smikov, jedan od zarobljenih pripadnika „Azova“. Smikov kaže da nije želeo da učestvuje u borbama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Svih ovih dana koje sam video, nisam imao želju. Došli smo u jedno mesto, „peglala“ nas je avijacija ceo dan. Došli smo u drugo mesto, opet su nas avioni „peglali“ ceo dan. Iskreno, prvi put sam video ljude da sede gledaju nikuda, mislim da su postali kukavice“, rekao je Smikov.
Za sebe sam tačno znao da ne želim sve to, rekao je.
On je objasnio i kako je zarobljen. Drugog marta poslali su ga da dostavi dva britanska bacača raketa NLAW nacističkoj jedinici „SS Medvedi“.
„Otišli smo vozilom do kontrolnog punkta u Marijupolju, ali na mestu susreta nije bilo nikoga. Prošli smo dalje i upali u zasedu. Sve druge su ubili, samo sam ja pukom srećom ostao živ. Četiri dana sam puzao po polju, a onda sam naišao na jedinice DNR i predao se“, ispričao je Smikov.
Smikov je ispričao da je u „Azovu“ završio jer je hteo da izbegne služenje vojnog roka.
„Ako ne odete da služite vojsku, sledi vam zatvor. Ako odete u vojsku, to je čak verovatno i malo gore od zatvora. Zato sam otišao na ugovor u „Azov“.
Smikov tvrdi da nije pristalica nacističkih stavova, iako na telu ima tetovaže po kojima su poznati pripadnici ekstremno desničarskih krugova.
Tvrdi i da svi pripadnici „Azova“ moraju da potpišu ugovor po kom su rezervisti tog bataljona kada prestanu da budu aktivni članovi.
On je, kako kaže, pozvan kao rezervista u „Azov“, gde je bio u izviđačkoj jedinici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala