- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada o novim sankcijama Britanije: Nastavlja se slepi bes Londona

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaVestminsterska palata i most u Londonu
Vestminsterska palata i most u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Novi paket britanskih sankcija protiv Rusije su još jedan primer slepog besa Londona, navodi se u saopštenju ambasade Rusije u Velikoj Britaniji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Novi paket sankcija koji je vlada Velike Britanije objavila 24. marta još jedan je primer slepog besa koji je zahvatio britanski politički establišment. Gledamo na to kao na još jedno poglavlje antiruskog scenarija u pokušaju da se ocrni i oslabi naša zemlja pri čemu se ukrajinska kriza cinično koristi kao izgovor “, navodi se u komentaru ambasade.

Uvodeći sankcije protiv organizacija i privatnih lica Velika Britanija puca sebi u nogu, pokazujući da apsolutno zanemaruje sopstvene „liberalne vrednosti“ i principe neprikosnovenosti privatne svojine.
„To je još jedan udar na reputaciju Londona kao pouzdanog finansijskog i političkog centra“, navodi se u saopštenju.
London je juče proširio sankcioni spisak zbog ruske vojne operacije u Ukrajini koji uključuje 59 ruskih kompanija i privatnih lica.
Prema rečima šefa Forin ofisa Liz Tras sada se pod sankcijama nalazi više od hiljadu ruskih državljana i preduzeća.
Ruska ambasada je saopštila i da London nije predočio dokaze niti objavio spisak "štetnih sajber operacija" ruskih specijalnih službi.
Sa pompom je najavljeno raskrinkavanje tih operacija izvedenih u prošlosti, ali spisak ili dokazi tradicionalno nisu navedeni, a britanskoj javnosti se sugeriše kao i obično da veruje vlastima na reč, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala