- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Kultura na Zapadu se pretvorila u – zabranu kulture, to isto je radila i nacistička Nemačka

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u toku porast diskriminacije na Zapadu oko svega što je povezano sa Rusijom – zabranjuju se ruski pisci i knjige, što je za građane Rusije nešto nezamislivo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao, iz programa kulturnih manifestacija izbacuju kompozitore kao što su Petar Čajkovski, Dmitrij Šostakovič, Sergej Rahmanjinov, zabranjuju ruske pisce poput Fjodora Dostojevskog.
Ocenio je i da je poslednji put jednu takvu kampanju uništavanja nepodobneliterature pre skoro 90 godina sprovodila nacistička Nemačka.

„Pokušavaju da ukinu hiljadugodišnju kulturu Rusije, njen narod. Govorim o diskriminaciji koja raste i obuhvata sve što je povezano sa Rusijom. To je trend koji se razvija u čitavom nizu zapadnih zemalja uz saučešće a katkad i ohrabrenje vladajućih elita. U Rusiji, recimo, nema mesta etničkih netrpeljivosti“, istakao je on.

Putin je kazao i da na Zapadu cveta takozvana „kultura otkazivanja“, vlada javni ostrakizam, kao i potiskivanje činjenica, knjiga, pisaca i istorijskih ličnosti koji se ne uklapaju u savremene šablone, ma kako oni apsurdni bili.

„U Holivudu, na primer, svako malo su se pojavljivali filmovi u kojima su jedini pobednici nad nacizmom bili Amerikanci, dok se hrabrost i herojstvo Crvene Armije, koja je dala presudni doprinos, čak ni ne spominje“, kazao je.

Istovremeno, na dan sećanja na žrtve Hirošime i Nagasakija u Japanu ili stidljivo ćute ko je bacio bombe na ove gradove, ili pišu sasvim očigledne gluposti i kažu da su to uradili „apstraktni saveznici“.
Klovn - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
DRUŠTVO
Vreme čuda: Rusima ukinuli Koka kolu, sebi Dostojevskog, ukidaju Ikeu, a štite biolaboratorije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala