Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen protest Srba u Gračanici: 10.000 izašlo na protest zbog Kurtijevog terora /foto/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuProtest Srba u Gračanici
Protest Srba u Gračanici - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Veliki broj Srba okupio se danas na mirnim protestima u severnom delu Kosovske Mitrovice i u Gračanici tražeći da im se omoguće osnovna ljudska prava koja su prekršena odlukom Prištine da im se ne dozvoli da 3. aprila glasaju na izborima koje organizuje Beograd, kao što im nije omogućeno da glasaju ni na referendumu 16. januara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U Kosovskoj Mitrovici okupili su se građani iz sve četiri opštine sa severa Kosova, u Gračanici su bili i Srbi iz Pomoravlja i Sirnićke župe, a bili su prisutni i gradonačelnici srpskih opština južno od Ibra.
U Kosovskoj Mitrovici sa građanima na skupu bili su i politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije. Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je prištinskom premijeru Aljbinu Kurtiju da su Srbi za mir.
Brojnim novinarskim ekipama rekao je i da Srbe nisu uplašile specijalne jedinice Rosu.
„Mi smo svoji na svome, niste nas uplašili, ostaćemo uz svoj narod“, poručio je Rakić.
Predstavnici Srpske liste zajedno sa gađanima u Kosovskoj Mitrovici nosili su transparent „Kurti srušio si Briselski sporazum – srušio si sve“.
Na nekim transparentima pisalo je i „Hoćemo naša ljudska prava“, „Stop Kurtijevom teroru“, „Kurti nas neće oterati sa Kosova i Metohije“, „Srbi sa KiM veruju samo predsedniku Vučiću“.
U Gračanici jedna od glavnih parola bila je „Mirom protiv Kurtijevog nasilja“. Okupljanje građana počelo je kod Manastira Gračanica.
I Dalibor Jeftić i Goran Rakić saopštili su na oba skupa da sudije i tužioci sa severa Kosova danas nisu otišli u institucije zbog suspenzije Ljiljane Stevanović koja je suspendovana juče jer je bila 22. marta na sastanku Srba sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
Oba skupa završena su bez incidenata.
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SRBIJA
Objavljen video: Oklopna vozila Rosu krenula na sever KiM
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SRBIJA
Kurti tvrdi da ne zna za smene srpskih zvaničnika, zakazao sednicu Saveta za bezbednost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala