Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nasilni upad u RTS – policija privela 40 osoba

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Članovi organizacije „Dostojni Srbije“, navodno iskazujući nezadovoljstvo radom RTS-a, nasilno su ušli u zgradu te medijske kuće u Takovskoj ulici.
Oni nisu želeli da napuste zgradu i pružali su pasivan otpor.
Policija ih je bez problema izvela iz zgrade, prenose Novosti.
Privedeno je čak 40 ljudi, prenosi B 92.
Članovi organizacije „Dostojni Srbije“ sprovedeni su u policijsku stanicu na dalje postupanje.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je nadležnim policijskim stanicama da uzmu izjave od svih koji su popodne upali u zgradu RTS-a, a veruje se da su u pitanju članovi organizacije „Dostojni Srbije“.
Policija nakon toga treba da dostavi detaljan izveštaj sa svim izjavama i eventualno snimcima, na dalju ocenu tužilaštvu, kažu u tom tužilaštvu za Tanjug.

Ministarstvo osudilo nasilni upad u RTS

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje nasilni upad pripadnika organizacije ,,Dostojni Srbije” u zgradu javnog servisa RTS.
„Niko nema pravo da napada, ponižava i ugrožava rad i život novinara i zaposlenih u RTS-u. Sloboda izražavanja i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva koje svi treba da uvažavamo i poštujemo“, navodi Ministarstvo.
Ministarstvo pozdravlja brzu reakciju organa javnog reda kako bi se obezbedilo pravo novinara RTS-a da rade svoj posao bez pritiska i poziva građane, organizacije i druge aktere da se uzdrže od verbalnih i fizičkih pretnji prema novinarima i podseća da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala