- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Erozija svetskog poretka počela je NATO bombardovanjem Beograda

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi
Pogled na Kremlj i Hram Vasilija Blaženog u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Erozija postojećeg svetskog poretka počela je američkim bombardovanjem Beograda u martu 1999. godine, i od tada evropske zemlje preživljavaju bezbednosnu krizu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tada su te bombe, osim što su ubijale civile, počele da uništavaju sistem međunarodnih odnosa. Upravo tada je NATO – kada govorimo NATO, mislimo na Amerikance, počeo da bombarduje temelje svetskog poretka. I upravo tada je počela erozija svih temelja svetskog poretka što se prelilo u krizu evropske bezbednosti koju sada proživljavamo. Pritom, tu krizu proživljavamo uglavnom mi, Evropljani, ovde ubrajam Rusiju u Evropu. A Amerikanci, koji su bili kolovođe, proživljavaju krizu u manjoj meri“, rekao je Peskov.

Na pitanje da li „postoji svetlo na kraju tunela“ u ovoj situaciji, portparol Kremlja je optimistično rekao da se „svaki tunel završava svetlošću“.

„Romantični period“ u odnosima Rusije i NATO-a završen

Na pitanje da li aktuelne geopolitičke promene u svetu mogu dovesti do raspada NATO-a, Peskov je rekao da „nije na nama da sudimo“.
On je istakao da je „romantični period“ u odnosima Rusije i NATO-a završen.
„Imali smo romantičan period u odnosima sa NATO-om. Ali taj period je iza nas, a romansu je zamenila svakodnevnica, rutinski odnosi. A to podrazumeva da NATO, kako je bio stvoren i zamišljen kao instrument konfrontacije, tako i obavlja te funkcije. NATO u suštini i ne može da obavlja nikakve druge funkcije. Tako smo se odnosili prema NATO-u, tako je i sada“, rekao je Peskov.
Predsednik SAD Džo Bajden ranije je izjavio da ruski lider Vladimir Putin pokušava da razbije NATO, tvrdeći da „mu je to bila namera od samog početka“.
Nato bombardovanje SR Jugoslavija.Protiv vazdušna odbrana pokušava da obori NATO bombardere. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
SRBIJA
Posledice NATO agresija na SR Jugoslaviju osećaju se i u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala