- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

EU sa samita: Lideri u BiH da rade na reformskim procesima

© AFP 2023 / ARMANDO BABANIZastave EU
Zastave EU - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Lideri EU na samitu u Briselu razgovarali su o produženoj političkoj krizi u BiH i pozvali lidere u toj zemlji da rade na reformskim procesima, a prvenstveno na reformi izbornog zakona i ustavnoj reformi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U zaključima samita lideri EU su danas ponovili svoju posvećenost evropskoj perspektivi BiH i celog Zapadnog Balkana, prenosi Tanjug.
„Lideri u Bosni i Hercegovini treba da pokažu snažnu opredeljenost za brzo finaliziranje ustavne i izborne reforme, vitalne za stabilnost i punu funkcionalnost zemlje, i da podrže sve druge prioritetne reforme navedene u Mišljenju Komisije za dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU“, navodi se u završnom tekstu samita.
EU lideri su poručili i da su spremni da u cilju prevazilaženja politike krize i napretka na putu evrointegracija nastave angažman sa BiH na visokom političkom nivou.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala