- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden preti novim sankcijama, ponovo nazvao Putina "ratnim zločincem"

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da su protiv Rusije na snazi najteže sankcije u svetskoj istoriji, ali da će za njima uslediti nove.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uvedene su najteže kaznene mere u svetskoj istoriji. I uslediće nove“, rekao je američki predsednik tokom zajedničkog obraćanja sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom nedaleko od poljsko-ukrajinske granice.

Bajden je ponovo nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina "ratnim zločincem".
"Za nas je najvažnije da od samog početka očuvamo jedinstvo naših demokratija i nastavimo da ulažemo napore da se obustave razaranja od ruke čoveka koji je, govoreći otvoreno, ratni zločinac. Verujem da će to biti u skladu sa pravnom definicijom toga ", rekao je Bajden.
Takođe je izrazio žaljenje što ne može da poseti Ukrajinu i da se svojim očima uveri u ono što se događa u toj zemlji.
Bajden koji boravi u poseti zapadnoj Evropi trenutno se nalazi u Poljskoj. On se sastao sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom u Žešovu gde je stacioniran kontingent američke vojske.
Tokom sutrašnjeg dana on će u Varšavi održati veliki govor o aktuelnoj situaciji u vezi sa Ukrajinom u kojem će sa svog aspekta osvetliti uzroke krize i zašto svet pred ruskom agresijom mora da ostane odlučan i jedinstven, najavio je Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.
Američki predsednik Džozef Bajden na konferenciji o klimi u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Bajden smatra Putina „ratnim zločincem“; Kremlj odreagovao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala