- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Zaljubljeni Šekspir“ dolazi u Beogradsko dramsko pozorište

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICEkipa predstave "Zaljubljeni Šekspir"
Ekipa predstave Zaljubljeni Šekspir - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Prva premijera Beogradskog dramskog pozorišta u novoj godini biće u subotu, 26. marta - čuvena drama „Zaljubljeni Šekspir“ Toma Stoparda i Marka Nomana, u režiji Ane Tomović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Radnja drame „Zaljubljeni Šekspir“ je smeštena u doba kuge krajem 16. veka koja je zahvatila Englesku, a svet se od 2020. godine nalazi u pandemiji koja se još uvek ne završava. Da se određene okolnosti u komadu mogu premestiti u današnje vreme primećuje i glumac Aleksandar Radojičić koji tumači ulogu Lorda Eseksa.
„Istina, nismo se mnogo bazirali na toj paraleli, kuga tada, korona virus sada- to je ispričana tema koje je publika sita. Međutim, pozorište, umetnost, glumci, ljubav - to su teme koje će ljudima prijati u ovom vremenu korone i haosa. Potrebno je da svi izađu sa lepom emocijom iz pozorišne sale sa jakom voljom za životom, motivacijom, inspiracijom“, ističe Radojičić.
Glavna ženska uloga poverena je Stanislavi Nikolić, koja živi na relaciji Srbija-Rusija.
„Pošto igram dvostruku rolu žene i muškarca, važno je bilo da se uverljivo dočaraju ljubavne scene. Iskreno se nadam da će biti uzbudljivo, zanimljivo, zabavno, pravi spektakl", navodi glumica.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVIC Stanislava Nikolić i Luka Grbić
 Stanislava Nikolić i Luka Grbić - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Stanislava Nikolić i Luka Grbić
Rediteljka Ana Tomović objašnjava da se komad bavi upravo pozorištem i predstavlja nam njegovu magiju. Pristup i jezik ove drame razlikuje se od filma, te da će ova „predstava u predstavi“ izgledati drugačije od Holivuda, prenosi Tanjug.
U predstavi igra veliki ansambl glumaca: Luka Grbić, Stojan Đorđević, Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović Trojpec, Stanislava Nikolić, Paulina Manov, Dragana Varagić, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Alač, Marko Todorović, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović, Zoran Đorđević, Aleksandar Jovanović, Stefan Radonjić, Nikola Malbaša i Miloš Lazarov.
Pozorišni komad „Zaljubljeni Šekspir“ poznat je zbog istoimenog hit filma Džona Madena gde su igrali Džozef Fajns, Gvinet Paltrou, Kolin Firt, Džefri Raš, Džudi Denč, Ben Aflek i mnogi drugi. Film je nagrađen sa više Oskara, a novi pozorišni projekat je realizovan u koprodukciji sa „Prospot doo“ iz Slovenije i po licenci „Disney Theatrical Production“.
Pretpremijera je zakazana za 25. mart, a reprize su 27. i 29. marta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala