Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kurti je rešio da napadne Srbe, Briselski sporazum više ne postoji /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon smene srpske sudije iz kosovskih institucija da je Aljbin Kurti rešio da napadne Srbe i da je pogazio Briselski sporazum. Uputio je i upozorenje zemljama Kvinte i celoj međunarodnoj zajednici.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poruku Vučića prenosimo u celosti:
"Po nalogu Aljbina Kurtija, smenjena je iz kosovskih institiucija srpski sudija Ljiljana Stevanović.
Za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu.
Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe. Aljbin Kurti je pogazio Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji.
Aljbin Kurti je taj koji želi da sruši mir na Kosovu i Metohiji. On je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod gde god da živi – i na severu i na jugu Kosova i Metohije.
Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozorava i zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu. Moja poslednja poruka je: Šta god činili Srbija će biti uz svoj narod".
Premijer Srbije Ana Brnabić danas je osudila brutalno nasilje nad Srbima na KiM.
"Brutalno nasilje nad Srbima na KiM se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom svakodnevno podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav", napisala je Brnabić na Tviteru.
Ranije danas je po nalogu Aljbina Kurtija smenjena iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, predsednica Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, zato što je u utorak u Beogradu prisustvovala sastanku Srba sa KiM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala