- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin o NATO bombardovanju Jugoslavije: Rusija oseća posebnu bol

© Sputnik / Lola ĐorđevićZgrada Generalštaba VJ teško oštećena u NATO bombardovanju
Zgrada Generalštaba VJ teško oštećena u NATO bombardovanju - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Stanovnike tadašnje Jugoslavije su tačno pre 23 godine probudile sirene za vazdušni napad koje su označile početak NATO bombardovanja, Rusija oseća posebnu bol zbog tih događaja, napisao je predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tačno pre 23 godine su građane tadašnje Jugoslavije probudile sirene za vazdušni napad. NATO je bombardovao Beograd. Poginulo je oko 5.000 ljudi, a ranjeno više od 10.000. Razrušeno je oko 1.500 naselja. Bombardovanje je trajalo 78 dana. Korišćene su kasetne bombe i municija sa osiromašenim uranijumom“, podsetio je političar i napomenuo da „niko od rukovodilaca SAD i država NATO-a nije kažnjen“, a sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden je tada bio senator i „aktivno je podržavao bombardovanje i pozivao na okupaciju Jugoslavije“.

„Zbog tih događaja osećamo posebnu bol. Da, ponosimo se našim vojnicima koji su herojski umarširali u Prištinu. Mada, potrebno je priznati da je 1999. godine, naša zemlja, koja je prošla raspad devedesetih godina i izdaju nacionalne elite, nije imala dovoljno snage da pomogne bratskim narodima bivše Jugoslavije i da ih zaštiti od NATO agresije“, podvukao je Volodin.
Predsedavajući Državne dume Rusije je naveo da se sada situacija promenila.

„Rusija je, zahvaljujući našem predsedniku Vladimiru Putinu, postala jaka i nezavisna država sa vojskom koja je borbeno spremna. Nismo mogli da dopustimo genocid nad našim građanima i sunarodnicima koji žive u Donbasu. Rusija se zalaže za zaštitu ruskog sveta, kako zatim ne bi bilo bolno i sramotno“, zaključio je on.

Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Antonov: Pentagon zaboravio kako su Amerikanci i NATO bombardovali Jugoslaviju, Irak i Libiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala