- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vlada Crne Gore odbila zahtjev da delegacija Srbije položi vijenac prvoj žrtvi NATO bombardovanja

© Sputnik / Boban NovovićSpomenik Saši Stajiću u Danilovgradu
Spomenik Saši Stajiću u Danilovgradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Vlada Crne Gore odbila je zahtjev države Srbije da delegacija od tri oficira Vojske Srbije položi vijenac u kasarni u Danilovgradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zvanični Beograd uputio je zahtjev Ministarsvu vanjskih poslova Đorđa Radulovića da delegacija od 3 oficira Vojske Srbije polože vijenac prvoj žrtvi NATO bombardovanja 1999. Saši Stajiću, ali je taj zahtjev odbijen.
Iz ministarstva spoljnih poslova nemušto su odgovorili na zahtjev zvaničnog Beograda uz licemjerno objašnjenje da navodno danas u Danilovgradu oni sprovode neku vježbu.
Prije 24 godine izvršena je agresija na SR Jugoslaviju od strane NATO pakta koja je trajala 78 dana. Epilog agresije je bio oko 250 ubijenih vojnika, 2.500 ubijenih civila, dok je ranjenih bilo preko 6.000. Prva žrtva agresije jeste vojnik Saša Stajić koji je poginuo na današnji dan, 24. marta 1999. godine u kasarni Danilovgrad koja je bila na meti NATO trupa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala