- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi sa uživanjem čekaju baraž – može li Makedonija do čuda i šta će uraditi Portugalija?

© AP Photo / Bernadett SzaboKristijano Ronaldo – EURO 2020
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Pred nama su baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru i, iako se radi o važnim i velikom mečevima, u Srbiji, na sreću, ne vlada uzbuđenje jer su naši reprezentativci u grupnoj fazi obezbedili direktan prolaz na Mundijal.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srpska fudbalska javnost u opuštenoj atmosferi iščekuje utakmice:
20.45 Italija – Severna Makedonija
20.45 Portugalija – Turska
20.45 Švedska – Češka
20.45 Vels – Austrija
Na programu je trebalo da budu i mečevi između Rusije i Poljske, odnosno Škotske i Ukrajine, ali je FIFA izbacila Zbornaju komandu, dok je duel Škotlađana i Ukrajinaca pomeren za jun zbog situacije na istoku Evrope.
Baraž se igra na jednu dobijenu utakmicu, a pobednici današnjih duela za pet dana odigraće finale u kom se sastaju pobednici mečeva Italija/Severna Makedonija i Portugalija/Turska, zatim bolji iz susreta Švedska/Češka igraće protiv Poljske, dok pobednik utakmice Vels - Austrija igrati protiv Škotske ili Ukrajine za tri meseca.
Samo pobednici finala plasiraće se na Mundijal koji je na programu od 21. novembra do 18. decembra ove godine.
Srbiji će najzanimljiviji biti susreti naših južnih komšija, Makedonaca, koji će imati izuzetno težak zadatak na Apeninskom polustrvu.
Italija je aktuelni šampion Evrope i veliki je favorit protiv Severne Makedonije, međutim, bili su favoriti i da se plasiraju direktno na Mundijal – pa nisu uspeli.
Makedonci će tražiti šansu iz kontranapada i prekida, a uz to će im biti potrebna i sreća kako bi se plasirali u finale baraža.
Nešto dramatičnije moglo bi da bude u susretu Portugalije i Turske.
Portugalci su bili u grupi sa Srbijom koja ih je pobedom u poslednjem kolu „gurnula“ u baraž za Svetsko prvenstvo.
Reprezentacija predvođena Kristijanom Ronaldom takođe je veliki favorit, ali Turci imaju kvalitetnu selekciju i videćemo u kom smeru će se odvijati duel.
U preostala dva duela, između Velsa i Austrija, i Švedske i Češke, na papiru nema favorita, radi se o izjednačenim selekcijama, sličnog kvaliteta i bilo koji rezultat je u igri.
U danu kada mnoge selekcije strepe za plasman na Mundijal, naša reprezentacija igraće protiv Mađarske prijateljsku utakmicu (19.30), a susret sa stadion „Ferenc Puškaš“ moći ćete da pratite uz Sputnjik.
Piksi je bacio rezultat u drugi plan, ali će „Puškaš“ videti moćnu Srbiju
Srpska lavica jača i od najteže povrede: „Tu si, vrištiš, a ne možeš da uradiš ništa“
Orlići kreću u novi ciklus, sa novim trenerom – šta očekivati?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala