- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povratak ranjenog šampiona – „krao“ titule Novaku i Rafi, sada igra za opstanak

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELTSten Vavrinka
Sten Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Sten Vavrinka, švajcarski teniser, vratiće se na teren posle pauze od godinu dana koju je bio primoran da napravi zbog povrede stopala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Godinu dana teniski tereni nisu osetili čuveni jednoručni bekhend Stena Vavrinke, a još duže od toga Švajcarac nije mogao da pronađe formu zbog povreda.
Posle operacije stopala i dugog oporavka, Sten Vavrinka vraća se na teren na čelindžeru u Marbelji koji će trajati od 27. marta do trećeg aprila.
Tokom 2021. godine Vavrinka je dva puta morao na operaciju, a teniski stručnjaci davali su i procene da će se kao 37-godišnjak Švajcarac teško vratiti u formu.
Ipak, nagovestio je bivši broj tri da nema nameru da tek tako odustane od tenisa, što njegovo učešće na turniru u Španiji i potvrđuje.
„Ljudi me pitaju zašto se vraćam, ali ja i dalje izuzetno volim tenis. Ono što me motiviše je to što znam da ću uživati na terenu“, istakao je nedavno Vavrinka.
Iako će učestvovati na čelindžeru koji je turnir niže serije i ranga, postoji mogućnost da se Vavrinka upravo na taj način priprema za predstojeći Rolan Garos.
Ipak, ukoliko ne dobije specijalnu pozivnicu njegovo učešće na pariskom Grend slemu bio bi veliki uspeh nakon dugog oporavka.
Karijera Stena Vavrinke izuzetno je bogata pa je iz tog razloga velika šteta što je Švajcarac doživeo povrede zbog kojih je morao dugo da odsustvuje.
Jedan je od retkih koji su po nekoliko puta uspevali da pobede sva tri člana „velike trojke“, Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Vavrinka je vlasnik tri Grend slem titule, od kojih je prvu osvojio pobedom nad Nadalom 2014. godine na Australijan openu.
Tenisku bajku nastavio je u naredne dve sezone kada je pobedama nad Đokovićem na Rolan Garosu 2015. godine i US openu godinu dana kasnije osvojio još dva Grend slem trofeja.
Voleo je Švajcarac da pobeđuje srpskog asa, pa je i svoju prvu titulu u Umagu 2006. godine osvojio upravo posle trijumfa nad danas najboljim igračem sveta.
Zbog kvalitetne igre koju poseduje ne dovodi se u pitanje koliko je Sten nedostajao belom sportu, a i ukoliko ne ostvari velike rezultate publika će uživati.
Vavrinka može da pronađe i uzor u kolegi Endiju Mariju koji se godinama mučio sa povredama, pa uprkos svemu sa veštačkim kukom izašao na teren i igrao maratonske mečeve.
Mari nije uspeo da od povratka ostvari neki vredan rezultat, međutim njegova borbenost i udarci koji podsećaju na najbolje dane fasciniraju.
Zato je poruka jasna: Ne otpisujte šampione!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SPORT
Važna poruka iz Kneževine: Čeka se Novak Đoković
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SPORT
Bivšem Đokovićevom treneru počelo suđenje – preti mu sedam godina zatvora
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
SPORT
Medvedev saznao šta je potrebno da Đokovića ponovo zbaci sa trona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala