- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Raketa Severne Koreje prešla 1.100 km, Japan uložio protest

© REUTERS / KCNA/HandoutRaketa, Severna Koreja
Raketa, Severna Koreja - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Severna Koreja ispalila je ka istoku projektil za koji se veruje da je interkontinentalna balistička raketa, saopštile danas su vojske Japana i Južne Koreje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Lider Severne Koreje Kim Džong Un prekršio je moratorijum na lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa“, rekao je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, dodavši da on snažno osuđuje ovaj test, preneo je Rojters.
Reakcije stižu iz Japana, koji kaže da je balistička raketa bila u vazduhu 71 minut i prešla razdaljinu od 1.100 kilometara.
„Dostigla je visinu od 6.000 kilometara, što sugeriše da je u pitanju novi tip interkontinentalne balističke rakete“, rekao je zamenik ministra odbrane Japana Makoto Oniki, prenela je agencija RIA Novosti.
On je dodao i da je raketa lansirana u 14.33 sati po japanskom vremenu, a da je u 15.44 časova pala u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana, u vodama u blizini prefekture Aomori.
Severna Koreja je 16. marta lansirala, kako se sumnja, raketu koja je izgleda eksplodirala iznad Pjongjanga ubrzo nakon poletanja, navela je tada južnokorejska vojska.
Vesti o lansiranju severnokorejske rakete u Seulu - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Da li je Severna Koreja testirala kopiju raketa „Iskander“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala