- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Rusija će 2023. godine biti potpuno nezavisna u kosmosu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1a" sa kosmodroma "Vostočni"
Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1a sa kosmodroma Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Rusija će, nakon završetka radova na kosmodromu „Vostočni“ krajem 2023. godine, u potpunosti biti nezavisna u pogledu pristupa kosmosu, saopštio je direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Krajem 2023. godine sa kosmodroma ‘Vostočni’ će moći da se lansiraju rakete svih klasa, koje će obezbediti potpunu nezavisnost naše zemlje u pristupu kosmosu“, napisao je Rogozin na Telegramu.
On je naveo da će „objekat koji se gradi biti najmanje dva puta moćniji od startnog kompleksa ‘Sojuz 2’, koji je sagrađen krajem 2015. godine, a koji je prošle godine imao već pet uspešnih lansiranja“.
Ranije je direktor „Roskosmosa“ saopštio da bi izgradnja na kosmodromu „Vostočni“ trebalo da bude završena u decembru 2022. godine, a u decembru 2023. godine je planirano lansiranje teške rakete „Angara“ sa novog kompleksa.

„Nemamo nikakvih problema na drugom startnom kompleksu, koje smo imali na prvom i sve će biti završeno u roku. Ove godine će biti završena glavna izgradnja. Tokom 2023. godine će doći tehnolozi koji će početi da sprovode sveobuhvatna istraživanja svih tehnoloških sistema, a nastaviće se i sa uređenjem teritorije. Planiramo da u decembru 2023. godine izvršimo prvo lansiranje rakete ‘Angara’ i započnemo ispitivanje novog svemirskog broda sa drugog startnog kompleksa“, rekao je Rogozin.

„Vostočni“ je najmlađi kosmodrom u Rusiji. Prvo lansiranje sa kosmodroma je bilo 2016. godine. Trenutno se na kosmodromu grade novi objekti koji će omogućiti lansiranje raketa iz porodice „Angara“.
Robotizovano borbeno vozilo Marker - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
RUSIJA
Ruski kosmodrom „Vostočni“ dobio novog čuvara: Robot štiti teritoriju od uljeza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala