- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi u Americi: Kraj crne serije, šokantna pobeda i očajno šutersko veče /video/

© AP Photo / Sue OgrockiSrpski košarkaš Aleksej Pokuševski i trener Oklahome Mark Degno
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski i trener Oklahome Mark Degno - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski i njegov Oklahoma Siti Tander prekinuli su niz poraza, dok je Bogdan Bogdanović sa svojim Atlanta Hoksima doživeo debakl, a Nemanja Bjelica sa Golden Stejt Voriorsima ostvario neočekivani trijumf.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pokuševski je zabeležio šest poena na tek 3/10 iz igre, uz šta je dodao šest poena, osam skokova, četiri asistencije i čak po dve ukradene lopte i blokade.
Oklahoma je savladala Orlando Medžik rezultatom 118:102, čime je prekinut niz od čak deset poraza.
Tander je kontrolu nad utakmicom preuzeo krajem treće deonice, kada je došao do deset poena prednosti, od čega nije bilo oporavka za uz Oklahomu jednu od najgorih ekipa lige ove sezone.
Mladi francuski bek Teo Maledon se istakao sa 25 poena i šest asistencija, dok su Trej Men i Ajzea Robi postigli po 21 poen.
Na drugoj strani Čuma Okiki je ubacio 19 poena uz pet skokova, dok je Kol Entoni imao 17 poena i 11 asistencija.
Bogdanović je postigao 13 poena i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte, ali uz očajan šut iz igre od 5/16.
Atlanta je doživela debakl i izgubila od Detroit Pistonsa rezultatom 122:101.
Pistonsi su praktično ponizili Hokse već u trećoj deonici, kada su imali maksimalnih +29. Gosti su uspeli da smanje zaostatak na 15 poena i daju sebi nadu, ali su brzo ponovo pali.
Najveći doprinos u poraženom timu dao je Trej Jang sa 21 poenom i devet skokova.
Kod domaćina najbolji je bio Džeremi Grent sa 21 poenom i osam skokova, dok je sjajan bio i mladi ruki Kejd Kaninghem sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija.
Bjelica je odigrao 19 minuta i za to vreme imao devet poena (2/3), šest skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu.
Njegovi Golden Stejt Voriorsi su ostvarili neočekivanu pobedu na gostovanju Majami Hitu, prvoplasiranoj ekipi Istoka, rezultatom 118:104.
Golden Stejt je trijumfovao uprkos tome što je bio bez Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina, pored još nekoliko igrača.
U utakmici je viđena rezultatska klackalica sve do početka drugog poluvremena, kada je Golden Stejt napravio furioznu seriju i za nekoliko minuta došao do +19.
Majami je, međutim, uspeo ne samo da se vrati u meč već i da povede, ali je usledila nova serija Voriorse koju ekipa sa Floride nije uspela da sustigne.
Najbolji kod gostiju bio je Džordan Pul sa 30 poena i devet asistencija, dok su po 22 poena postigli Džonatan Kuminga, Demijon Li i Endrju Vigins.
Na drugoj strani Kajl Lauri je dodao 26 poena uz devet asistencija, Bem Adebajo je imao 25 poena i devet skokova, a Džimi Batler 20 poena i pet skokova.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala