Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nećemo više dozvoliti“ – snažna poruka i cveće ispred srpske ambasade u Moskvi /video, foto/

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPolaganje cveća ispred ambasade Srbije u Moskvi.
Polaganje cveća ispred ambasade Srbije u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Dvadesettreća godišnjica bombardovanja Jugoslavije obeležena je i u glavnom gradu Rusije. Ispred ambasade Srbije u Moskvi osvanuli su buketi cveća u znak sećanja na žrtve NATO agresije, a na zgradi ambasade SAD sinoć se zasvetlela projekcija sa natpisom „Nikada nećemo zaboraviti, nikada nećemo oprostiti, nećemo više dozvoliti“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Moskovljani su tokom celog dana donosili i polagali crvene karanfile i ruže duž ograde ambasade Srbije u Moskvi, kao i plišane medvediće, uz poruku: „Oprosti nam“.
Na ogradi je ostavljen i plakat sa ruskom i srpskom trobojkom i natpisom: „NATO fašisti! 24. mart 1999. godine. Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti“.
Takođe, ostavljena je i poruka sa srcem, zastavama Srbije i Rusije i natpisom: „Pamtimo. Žalimo“.
Počast žrtvama NATO agresije odali su i ruski bajkeri, koji su ispred ambasade došli sa zastavama dve zemlje, a vođa „Noćnih vukova“ Aleksandar Zaldostanov, poznatiji kao Hirurg, putem videa je poručio da će „Srbija i Rusija ponovo vaskrsnuti“.
On je podsetio da je 24. mart godišnjica tragičnog datuma – početak bombardovanja Jugoslavije, a da je ta agresija dovela do hiljada mrtvih i ranjenih, srušenih mostova, bolnica, obrazovnih ustanova i infrastrukture.
Mnogi poznati Rusi, među kojima je i čuveni voditelj Vladimir Solovjov delili su objave na svom Telegram kanalu podsećajući svoje pratioce na tragediju srpskog naroda tokom 78 dana NATO agresije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala