- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki buntovnik je „pobedio“ – šta to znači za Đokovića?

© AP Photo / Phelan M. EbenhackAmerički košarkaš Kajri Irving
Američki košarkaš Kajri Irving - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Kajri Irving, plejmejker NBA ekipe Bruklin, debitovaće ove sezone pred domaćom publikom u nedelju 27. marta, jer prethodno nije mogao da igra mečeve u dvorani Netsa zbog pravila grada Njujorka koje je sprečavalo nevakcinisane da uđu u bilo koji javni objekat. Ova vest obradovala je i Novaka Đokovića zbog predstojećeg US opena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Irving je jedan od najboljih američkih košarkaša, spada među tri najbolja na svojoj poziciji i konstantno je bio u živi javnosti otkako je počela NBA sezone u oktobru prošle godine.
Bio je u epicentru iz razloga zato što je nevakcinisan, a to je automatski značilo da neće moći da odigra nijednu utakmicu pred domaćom publikom jer je u Njujorku važilo pravilo koje je sprečavalo nevakcinisane da budu deo javnih manifestacija – utakmica, koncerata...
Međutim, i to se menja. Gradonačelnik Njujorka Erik Adams saopštio je da će grad u četvrtak ukinuti pravilo za profesionalne sportiste, što znači da će Irvingu, i drugim nevakcinisanim sportistima, biti dozvoljeno da se nadmeće u „Barklajs centru“.

Šta to znači za Đokovića?

Ovakva vest brzo se povezala i sa najboljim teniserom sveta – Novakom Đokovićem.
Iako do septembra, kada je na programu US open, ima još pet-šest meseci, ukidanje pomenutog pravila znači da će Đoković moći da učestvuje u Njujorku na poslednjem Grend slemu u sezoni – US openu.
Novaku nije dozvoljeno da se takmiči na američkoj turneji – u Indijan Velsu i Majamiju – zato što je nevakcinisan, ali vidimo da se pravila menjaju i ako bude sve kako treba Novaka ćemo gledati na sva tri preostala Grend slema.
Iz Pariza (Rolan Garos) i Londona (Vimbldon) već su stigle pozitivne informacije, Đoković će moći da učestvuje i da radi ono što najbolje zna – da igra tenis.
Rolan Garos na programu je krajem maja, dok je Vimbldon zakazan za sredinu jula.
„Zabranjeni“ Irving ubacio 60 poena! /video/
Novo poglavlje američke drame – izbačen iz ekipe jer neće da se vakciniše, iako nije protiv vakcine!
Đoković može nevakcinisan da igra na Rolan Garosu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala