- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden za isključenje Rusije iz G20

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden rekao je u Briselu da se zalaže za isključenje Rusije iz G20.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Upitan da li smatra da treba isključiti Rusiji iz te organizacije američki predsednik je rekao:
„Moj odgovor je da. To zavisi od G20. O tome se danas diskutovalo i ja sam pokrenuo pitanje kolika je verovatnoća da se tako nešto dogodi.“
Bajden, koji boravi u Briselu gde je danas održan samit NATO, rekao je novinarima, da ruski predsednik Vladimir Putin nastoji da razori NATO i da mu je to bila namera od samog početka.
„Ono što Putin pokušava da uradi od samog početka jeste da razori NATO. I ja to govorim od vremena kada sam bio potpredsednik SAD. Da razori NATO. Njemu više odgovora da ima posla sa 30 nezavisnih država, nego sa 30 ujedinjenih država. To nije šala, ja to govorim krajnje ozbiljno“, rekao je on.
Takođe je rekao da ako Rusija odluči da primeni hemijsko oružje u Ukrajini, SAD i njeni saveznici u NATO će odgovoriti a kakav će biti karakter tog odgovora zavisi od karaktera primene tog vida oružja, rekao je Bajden.
Predsednik Amerike izjavio i da ne smatra da će Ukrajina morati da se odrekne dela teritorije u cilju normalizacije situacije u zemlji.
da to pitanje „u potpunosti zavisi od Ukrajine“ i da se ništa o Ukrajini neće rešavati bez Ukrajine.
„Ne mislim da će morati to da urade. Ali, postoje pregovori čiji učesnik nisam. Oni treba da iznesu svoj sud po tom pitanju“, rekao je on.

O Kini

Prema Bajdenu, Kina razume da je njena ekonomska budućnost u daleko većoj meri povezana sa zemljama Zapada, nego sa Rusijom.
„I zbog toga se nadam da se neće mešati“, rekao je on na temu ulogu Pekinga o događajima u Ukrajini.
On je delom otkrio i kako je izgledao njegov nedavni telefonski razgovor sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.
Kako je objasnio, on nije iznosio nikakve pretnje Siju ali je „jasno stavio do znanja“ kakve će biti posledice ako Peking pruži podršku Rusiji u vezi sa Ukrajinom.
Mapa američkih biolaboratorija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Volodin: Bajden treba da objasni umešanost fonda njegovog sina u biolaboratorije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala