- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika šalje „papirnog tigra“ na ruskog medveda

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Bela kuća je napravila poseban tim za nacionalnu bezbednost koji uveliko sprema nekoliko mogućih scenarija, kako bi Amerika i njeni saveznici najbolje reagovali ukoliko Vladimir Putin bude upotrebio hemijsko, biološko i nuklearno oružje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Stvorili su „Tim tigar“, grupu stručnjaka koji istražuju ponašanje i reakcije Rusije i šta uraditi ukoliko stignu na NATO teritoriju i napadnu humanitarne konvoje koje donose hranu i oružje Ukrajini. U rad tima je uključeno je i nekoliko zvaničnika, prenosi „Njujork tajms“.
Jedna od tema o kojoj razmišljaju jeste mogućnost da Rusija potraži pomoć od susednih nacija, uključujući Moldaviju i Gruziju. Planiraju koji je najbolji način za članice EU da prihvate veliki nalet izbeglica, kakvi nisu viđeni decenijama, navodi „Tajms“.

O tim planovima i scenarijima se očekuje da će danas biti reči, kada će se Bajden sresti sa 29 članica NATO.

Najveći problem „Tigra“ jeste određivanje „crvene linije“ koju ruska strana treba da pređe kako bi podstakla Alijansu da upotrebi silu. Bajdenov stav je bio jasan, direktan sukob bi značio Treći svetski rat, prenosi Mondo.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Podkast
Bela kuća šalje crni scenario u srce Evrope | Od četvrtka do četvrtka
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Bela kuća: Bajden namerava da sa Evropom dogovori novu vojnu pomoć Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala