- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Evropska unija nastavlja put militarizacije i stapanja sa NATO-om

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Evropska unija nastavlja put militarizacije i planskog stapanja sa NATO-om, zahtevi za miran karakter i diplomatičnost su fikcija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Izjave šefa diplomatije Evropske unije Žozepa Borelja o zaključcima zasedanja ministara spoljnih poslova i ministara odbrane država-članica EU od 21. marta svedoče o tome, da zahtevi Evropske unije da ostanu mirna ili čak ‘diplomatska’ Alijansa nisu ništa drugo nego fikcija“, navodi se u izjavi na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Prema rečima Zaharove, to se potvrđuje putem za militarizaciju Evropske unije i planskim stapanjem njene vojno-političke strukture sa NATO-om.
Prvu evropsku odbrambenu strategiju u istoriji „Strateški kompas“ su 21. marta usaglasili ministri spoljnih poslova i ministri odbrane Evropske unije na zasedanju u Briselu. Strategiju će konačno utvrditi lideri zemalja Evropske unije na samitu 24. marta.
Žozep Borelj je saopštio da prva u istoriji odbrambena strategija EU ne predviđa formiranje zajedničke evropske vojske, nacionalne vojske će biti sačuvane, ali će bolje sarađivati.
Pored toga, šefovi diplomatija Evropske unije su dali saglasnost da se poveća finansiranje vojne pomoći Ukrajini za 500 miliona evra, ukupno do jedne milijarde evra.
Izbeglice iz Ukrajine stižu u Rusiju - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Predsednik Državne dume: Za sve što se dešava u Ukrajini odgovoran je NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala