- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje Lavrova: Uvođenje mirovnjaka NATO-a u Ukrajinu dovelo bi do direktnog sukoba sa Rusijom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Slanje mirovnjaka NATO-a u Ukrajinu dovelo bi do direktnog sukoba snaga Alijanse sa Oružanim snagama Rusije, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Lavrov je podsetio da poljske vlasti ističu da je neophodno slanje mirovnjaka NATO-a u Ukrajinu.

„Naše kolege iz Poljske su već izjavile da će sada biti održan samit NATO-a, da treba poslati mirovnjake. Nadam se da razumeju o čemu se tu radi. To će biti direktan sukob oružanih snaga Rusije i NATO-a koji ne samo da su svi želeli da izbegnu, nego su govorili da to u principu nikada ne bi trebalo da se dogodi“, rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da su poljski predstavnici poznati po svojim „nestandardnim potezima“ čiji je cilj da izazovu „veliku nevolju“.

„Takođe ne isključujem da, kada govore o mirovnjacima, verovatno imaju u vidu njihove granice – zapad Ukrajine. Možda žele da uvedu mirovnjake, naprave štab u Lavovu, a onda da tamo i ostanu. O tome su već razmišljati, i ne samo razmišljali – to se desilo u prošlosti“, rekao je Lavrov na sastanku sa studentima i profesorima Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Rusije (MGIMO).

Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio da Ukrajina ima pravo da pozove na svoju teritoriju „koga hoće“, uključujući mirovnjake NATO-a. Istovremeno je rekao da se „Rusija neće usuditi da napadne Alijansu“.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Možda Poljska želi da kontroliše zapad Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala