- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina je instrument za gušenje ruske nezavisnosti: Lavrov otkriva šta je krajnji cilj Zapada

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov u Antaliji
Sergej Lavrov u Antaliji - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je krajnji cilj Zapada oživljavanje unipolarnog sveta: Zapad želi da obuzda svakog konkurenta – sada je to Rusija, a sledeća meta može da bude Kina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nema nikakve sumnje u to da je obuzdavanje svakog konkurenta jedno od pravila koje Zapad želi da realizuje. Sada je to Rusija, objavljeno je da je Kina sledeća ili će se sve to paralelno odvijati. I cilj tog svetskog poretka, zasnovanog na pravilima, je ni više ni manje nego potpuno oživljavanje unipolarnog sveta“, konstatovao je Lavrov.
Kako je dodao, ovo što se sada dešava u svetu „nije samo i nije toliko povezano sa Ukrajinom“ - to su pokušaji formiranja novog svetskog poretka.
„Pre mnogo godina, pre deset godina, naše zapadne kolege su umesto termina 'međunarodno pravo', umesto poziva da se poštuje međunarodno pravo počeli da zahtevaju od svih da poštuju i realizuju svetski poredak zasnovan na pravilima, da se ta pravila poštuju. Pravila niko ne iznosi, zato što ni ne postoje“, rekao je Lavrov.
Kako je objasnio, u svakom konkretnom slučaju takva pravila se pišu iznova „u uskom krugu zapadnih zemalja koje to kasnije predstavljaju kao apsolutnu istinu i zahtevaju da svi poštuju ta pravila“.
Ukrajina je bila izabrana kao instrument za suzbijanje ruske nezavisnosti, dodao je Lavrov.

„Cilj je bio obuzdavanje Rusije kao i obuzdavanje bilo koje druge zemlje koja manje-više samostalno deluje na svetskoj sceni. Što se tiče ruskog pravca politike NATO-a, Ukrajina je izabrana kao instrument za gušenje ruske nezavisnosti“, konstatovao je Lavrov.

Presuda zapadne civilizacije

Prema rečima Lavrova, postupci koji se danas preduzimaju u svetu protiv Rusije su presuda zapadne civilizacije.
Kako je istakao, Zapadu su potrebna sva ta ograničenja protiv Moskve kako bi uklonili prepreku u vidu Rusije na putu izgradnje unipolarnog sveta.
Lavrov je istakao da je sankcioni pritisak uvek postojao, ali sadašnje razmere zapadnih ograničenja protiv Rusije su zapanjujuće.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Medvedev: Amerika bi nakon Rusije prešla na Kinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala