- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

U znak podrške ruskoj kulturi na zidu škole u Štrpcu osvanuo mural sa likom Dostojevskog /foto/

© Sputnik / Galina KiselevaFjodor Dostojevski
Fjodor Dostojevski - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
U znak podrške ruskoj kulturi na zidu Srednje škole u Štrpcu na Kosovu i Metohiji osvanuo je mural sa likom Dostojevskog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Autor portreta je poznati srpski muralista Milan Milosavljević Deroks i ovo je njegov drugi mural sa likom čuvenog ruskog pisca.
Prvi je oslikan na zgradi Kulturnog centra ,,Čukarica”, a svečano je otvoren prošle godine u okviru Dana duhovne kulture Rusije u Srbiji.
Ova akcija, realizovana povodom dvesta godina od rođenja ruskog pisca, koji je u svom radu posvećivao veliku pažnju Srbima i Srbiji, kao i odnosu ruskog naroda prema njoj, pokrenuta je na inicijativu Ruskog doma u Beogradu.
Projekat oslikavanja murala u Štrpcu realizovan je u okviru italijanskog projekta “Amici di Decani“ (,,Prijatelji Dečana“), a u znak podrške ruskoj kulturi u svetlu aktuelnih globalnih dešavanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala