- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski ekstremisti pucali na sanitet, četvoro poginulo

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni kamion
Ruski vojni kamion  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Pripadnici ukrajinskih ekstremističkih bataljona pucali su na kola saniteta na putu ka gradu Sumi gde je trebalo da pruže pomoć ranjenim civilima i tom prilikom je četvoro medicinskih radnika izgubilo život, rekao je novinarima načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je naveo, oni su pucali iz protivtenkovskog minobacača bez ikakvog razloga.
Mizincev je naveo da komandiri ekstremističkih bataljona u Černigovu, Sumiju i Zaporožju organizovali su masovne pljačke kuća i stanova, državnih i privatnih organizacija i preduzeća, a zaplenjene vrednosti prebacuju u pravcu zapadnih granica zemlje a za to koriste zaplenjene automobile hitne pomoći i pošte.
U Zaporožju je, kako je naveo, paralizovan rad komunalnih službi.
„Pripadnici tih snaga ciljano uništavaju važne objekte, a na vatrogasne službe, hitnu pomoć i druge službe koje odlaze na lice mesta kako bi pomogli građanima izvode precizne napade i likvidacije“, naveo je Mizincev.
Mnogobrojni očevici svedoče o teroru koji je Kijev pokrenuo protiv sopstvenih građana, rekao je on i dodao da ekstremisti ubijaju civile u Sumiju i Harkovu, dok u drugim gradovima pljačkaju.

Humanitarne akcije

Mizincev je rekao i da je trenutno u Kijevskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti u toku 57 humanitarnih akcija i da se deli više od 500 tona pomoći.
Pored toga, u prethodna 24 sata iz Ukrajine, DNR i LNR u Rusiju je evakuisano 17.929 ljudi, a od toga 3.708 dece. Od početka operacije ukupno je evakuisano 384.111 ljudi, od toga preko 80.000 dece.
Mizincev je rekao i da borci ukrajinske teritorijalne odbrane drže kao taoce 6.800 stranaca.
Rusija je 24. februara počela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kako bi zaštitila stanovništvo DNR i LNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala