- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov odgovorio Britancima: Ne mešajte nas u politiku!

© AP Photo / Bernat ArmangueRuski teniser Andrej Rubljov tokom Dejvis kupa
Ruski teniser Andrej Rubljov tokom Dejvis kupa - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Teniser Andrej Rubljov odgovorio je na potencijalne sankcije Velike Britanije prema ruskim teniserima, zbog kojih bi oni mogli da budu izbačeni sa Vimbldona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski timovi su već izbačeni iz ovogodišnjih reprezentativnih takmičenja u tenisu, ali sankcije nisu pogodile individualne sportiste, osim toga da su morali da uklone nacionalna obeležja.
To bi moglo da se promeni nešto kasnije ove godine, na trećem Grend slemu sezone Vimbldonu, ako je suditi prema izjavama britanskih zvaničnika koji žele da nateraju sve tenisere i teniserke „da dokažu da ne podržavaju Vladimira Putina“.
„Što se tiče britanske vlade, kao što sam već rekao, mislim da možemo da damo sjajan primer da bi tenis ne bi trebalo da se meša sa politikom. Ne samo tenis, već sport generalno. Mi smo sportisti. Želimo da se takmičimo. Mi podnosimo mnogo žrtava“, rekao je Rubljov.
Prvi čovek VTA Stiv Sajmon - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
SPORT
Sajmon osudio plan Britanaca u slučaju „Putin ili Vimbldon“
Rubljov je, kao i većina tenisera i teniserki iz Rusije, rekao da je sve što želi da radi tokom situacije u Ukrajini je samo da se bavi svojom profesijom.
„Mi retko viđamo porodicu. Mnogi sportisti mogu da promene to gde žive zbog sportova kojima se bave. Kada pređete iz jednog tima u drugi vi se u potpunosti preselite. Mi se mnogo žrtvujemo samo da bismo mogli da se takmičimo, kako bismo pokazali da želimo da radimo naš posao. To je sve što radimo“, dodao je sedmi teniser planete i podvukao:
„Mislim da bi sport trebalo da bude izvan politike jer iako svi to stalno govore, na kraju to ne bude slučaj. Zbog toga se nadam da će pokazati da nema mesta politici u sportu i da ćemo mi biti pravi primer za budućnost“.
O sankcijama ruskim sportistima u emisiji „Miljanov korner“ govorio je iskusni novinarski panel:
Pol Anakon i Mirka Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Amerikanac upozorio Đokovića – zbog Rusa
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
SPORT
Đokovićev mural osvanuo u Orahovcu – uz snažnu poruku /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala