Počelo štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICŠtampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji 3. aprila
Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji 3. aprila - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
U štampariji „Službenog glasnika“ u Beogradu, večeras u 22 časa počelo je štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisije (RIK) glasački listić je sive boje. Početku štampanja listića prisustvovali su predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan, članovi RIK, kao i posmatrači ovlašćeni za praćenje rada organa za sprovođenje izbora.
Dimitrijević je kazao da će se štampati 6.501.689 listića, kao i za glasanje za izbor predsednika Republike, što je jednako ukupnom broju birača upisanih u Jedinstveni birački spisak.
Naveo je da je RIK na današnjoj sednici donela odluku o izgledu listića za glasanje za narodne poslanike dodajući da će listići biti štampani na ukupno 29 jezičkih varijanti.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVICŠtampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji 3. aprila
Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji 3. aprila - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Srbiji 3. aprila
„Na formatu A4 štampaće se u jednoj jezičkih varijanti, na formatu A3 na dve ili tri jezičke varijante, a na formatu A2 na tri, četiri i pet jezičkih varijanti“, rekao je Dimitrijević.
Dodao je da će se u Srbiji glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i na 77 biračkih mesta u inostranstvu, odnosno u 34 strane države, prenosi Tanjug.
U nedelju 20. marta počelo je štampanje listića za predsedničke izbore.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala