- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi detalji: Pronađena jedna od dve crne kutije kineskog aviona, ali potpuno uništena

© AP Photo / Xinhua Pad putničkog aviona u Kini
Pad putničkog aviona u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Jedna od dve crne kutije kineskog aviona, koji se srušio u ponedeljak, pronađena je u veoma oštećenom stanju, saopštile su danas kineske vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Snimač je toliko oštećen da nije moglo da se precizira da li je to snimač podataka o letu ili snimač glasa u pilotskoj kabini, prenosi AP.
Mao Janfeng, direktor odeljenja za istrage nesreća Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine, rekao je na konferenciji za novinare da se ulažu veliki napori da se pronađe druga crna kutija.
Kiša koja pada na jugu Kine dodatni je izazov sa kojim se suočavaju kineski istražitelji koji koriste ručne alate, dronove i pse tragače u pokušaju da otkriju zašto se putnički avion sa 132 ljudi ove nedelje srušio u udaljenom planinskom području.
Potraga za crnim kutijama sa podacima o letu i diktafona iz pilotske kabine, kao i eventualnim preživelima privremeno je bila obustavljena danas zbog upozorenja meteorologa na opasnost od klizišta, bujica i jakih vetrova kako se vremenski uslovi budu pogoršavali do kraja nedelje u planinama provincije Guangsi, preneo je Rojters.
Avion Boing 737-800 kineske avio-kompanije China Eastern Airlines leteo je na visini od 8.800 metara kada se iznenada srušio u ponedeljak, u 14.20 po lokalnom vremenu, nedaleko od grada Vučou u Guangsi regionu.
Kineske vlasti još nisu izašle sa zvaničnim podacima, ali nakon dosadašnje pretrage mesta nesreće gotovo je izvesni da je poginulo svih 123 putnika i devet članova posade.
Čajna Istern Erlajns, jedna od najvećih kineskih i svetskih avio-kompanija, je odmah nakon nesreće prizemljila svih 107 aviona Boing 737-800 iz svoje flote, navodi Rojters.
Pad putničkog aviona u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
SVET
Kina: Nisu pronađeni preživeli niti tela poginulih u padu aviona /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala