- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nema povlačenja ni zbog sankcija: Ruski kandidat za mesto generalnog sekretara MTU

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
U sankcionim uslovima će predstavljanje predizbornog programa za mesto generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (MTU) u inostranstvu biti problematično, ali to ne znači da će izbori biti nepošteni, izjavio je ruski kandidat za mesto generalnog sekretara Rašid Ismailov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mislim da će biti problematično da se predstavi program kandidata. Ali ne mogu da se povučem. Mislim da će pre ili kasnije sve srediti. Situacija će se promeniti do septembra kada kod nas budu izbori“, rekao je Ismailov na sastanku konferencija za novinare Udruženja stranih dopisnika pri odeljenju UN u Ženevi.

Konkretno, Ismailov, kao kandidat, nema mogućnost da slobodno putuje u evropske zemlje zbog sankcija uvedenih Rusiji, finansijske mogućnosti za putovanje su takođe ograničene zbog zabrane rada kartica „Viza“ i „Masterkard“ izdatih u Rusiji i sankcija uvedenih ruskim bankama, a može doći i do problema sa dobijanjem vize.

Program ruskog kandidata

Predizborni program ruskog kandidata je nazvan „Pet koraka ka humanizaciji informacionih i komunikacionih tehnologija“.
Ismailov, između ostalog, predlaže MTU razvoj zajedničkih globalnih standarda za internet kako bi povratio poverenje u digitalne tehnologije, da se obezbedi da svi ljudi 2030. godine imaju širok pristup internetu, kao i iskorišćavanje potencijala Unije u izradi efikasnih rešenja u oblasti informacione bezbednosti pri korišćenju telekomunikacija i informacionih i komunikacionih tehnologija.
Istovremeno, on sa poštovanjem govori o svojoj konkurentkinji za mesto generalnog sekretara MTU, američkoj kandidatkinji Dorin Bogdan-Martin. Kako kaže, ona je profesionalac sa visokim moralnim standardima, koji trenutno ima više prednosti, ali to ne znači da izbori možda neće biti pošteni.
Izbori za mesto generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (MTU) biće održani u septembru u Bukureštu.
Novi generalni sekretar stupa na dužnost od januara 2023. godine na period od tri godine. Predstavnik Sjedinjenih Američkih Država je već jednom bio na čelu MTU, dok predstavnik Rusije nije bio nikada. Rusija je jedna od zemalja osnivača MTU.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala