- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kamp međunarodnih snaga u Somaliji u kom su smešteni i pripadnici Vojske Srbije pogođen projektilima

CC0 / Piksabej / Osoba u vojničkoj uniformi
Osoba u vojničkoj uniformi - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Internacionalni kamp za smeštaj međunarodnih snaga u Mogadišu, u kojem su smešteni i pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije, pogođen je projektilima iz minobacača kalibra 82 milimetra, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U granatiranju nije bilo povređenih.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini.
"Svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro i nastavljaju da profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadatke. U kampu su preduzete dodatne mere zaštite kako bi se osigurala bezbednost svih pripadnika međunarodnih snaga", navodi se u saopštenju.
Vojska Srbije u misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga angažuje štabnog oficira na dužnosti šefa sanitetske službe i petočlani medicinski tim koji je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu osoblja u misiji.
"Generalštab Vojske Srbije neprekidno prati situaciju u svim mirovnim operacijama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i u stalnom je kontaktu sa našim kontingentima", ističe se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala